ش | ی | د | س | چ | پ | ج |
1 | ||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 |
به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا، به مرور زمان و با افزایش
سن، دندان ها درخشندگی و زیبایی خود را از دست می دهند. سیگار کشیدن و
مصرف غذاهای رنگی نیز این موضوع را تشدید می کنند. علاوه بر روش های زیبایی
و سفیدکردن دندان که بسیار پرهزینه هستند و زیر پوشش بیمه قرار ندارند،
مواد غذایی وجود دارند که به سفیدی و درخشندگی دندان کمک می کنند. این مواد
غذایی عبارتند از:
** روغن کنجد و روغن نارگیل خالص
روغن کنجد و
روغن نارگیل خالص را با مسواک یا انگشت روی تمام دندان ها قرار دهید و پس
از پانزده دقیقه بشویید. این کار سبب جذب مواد غذایی موجود روی لایه خارجی
دندان می شود.
**توت فرنگی
توت فرنگی حاوی ترکیبی به نام اسید مالیک
است که خاصیت سفید کنندگی دارد و در بسیاری از خمیرهای دندان استفاده می
شود. به علاوه ویتامین C موجود در این میوه پلاک های دندان را از بین برده و
سبب درخشندگی می شود.
**سیب
سیب منبع غنی اسید مالیک است که خاصیت درخشندگی و سفیدکنندگی دارد.
**کرفس
کرفس
بزاق دهان را تحریک کرده و به دلیل فیبرهای سلولزی، عملکردی مانند مسواک
دارد. کرفس موثرترین ماده غذایی در سفید کردن دندان است.
**هویج
ویتامین A موجود در هویج سبب تقویت مینای دندان می شود و با افزایش بزاق، به تمیز کردن دندان ها کمک می کند.
**کلم بروکلی
آهن
موجود در کلم بروکلی از مینای دندان محافظت کرده و یک پوشش نامرئی روی
دندان ها قرار می دهد که از پوسیدگی دندان جلوگیری می کند. این ماده به
صورت خام باعث حذف لکه های ناخوشایند روی دندان می شود.
**پنیر
کلسیم و فسفر موجود در پنیر از دندان ها محافظت کرده و دندان را در مقابل اسیدهای مضر عایق بندی می کند.
**آب
آب
سبب هیدراته شدن دهان و دندان می شود و از تشکیل لکه روی دندان جلوگیری می
کند. به علاوه با کاهش محیط اسیدیته دهان، در سلامت دندان ها موثر است.
**آناناس
آناناس حاوی آنزیمی به نام بروملین است که سبب جدا شدن پلاک ها از روی دندان می شود. به علاوه از پوسیدگی دندان جلوگیری می کند.
**ماهی سالمون
ماهی حاوی مقادیر بالای ویتامین D است که به جذب کلسیم و فسفر و مواد معدنی دیگر توسط دندان ها کمک می کند.
**ریحان
ریحان یک آنتی بیوتیک طبیعی است که باکتری ها را مهار کرده و از پوسیدگی دندان ها جلوگیری می کند.
**سیر و پیاز
سیر و پیاز به دلیل ترکیباتی به نام thiosulfonate و thiosulfinate از تولید پلاک جلوگیری می کنند.
**پرتقال
پرتقال سرشار از ویتامین C است و از تشکیل پلاک جلوگیری می کند.
در کنار مصرف این مواد، باید از مواد غذایی رنگی مانند چای، قهوه و نوشابه اجتناب کرد.